Overslaan naar producten raster selectie
  • FLASH SALE ACCESSOIRES

    15% extra korting

    Bespaar nu
Startpagina / <Snow / Sammy Carlson

Sammy Carlson

Sammy Carlson
KOOP DE COLLECTIE
">

SAMMY CARLSON 3L GORE-TEX JACKET

De off piste-krijger

Van podiums tot powderpatrouilles, professionele skiër Sammy Carlson volgt nooit het pad van anderen. Seizoen na seizoen blijft de inwoner van Oregon verbazen op zijn ski's. Daarom wilden we een Highline Pro jas aan hem wijden die net zo uniek is als zijn stijl. Dit ademende, winddichte en waterdichte jack is ontworpen om de elementen van de Pacific Northwest kust van het Amerikaanse continent te weerstaan, en dat betekent dat dit jack het overal goed doet. Maar het zou Sammy Carlsons outfit niet zijn zonder een flinke dosis stijl. Het resultaat? Geïnspireerde innovatie: Een streetwear jas ontworpen voor backcountry sessies die niet vergeet onze roots te eren.

">

"Deze technische en lichtgewicht jas houdt me droog op de meest stormachtige dagen."

- Sammy Carlson

TECHNICAL BENEFITS

GORE-TEX 3LAYERS

GORE-TEX® performance stof is duurzaam, waterdicht, winddicht en heeft een geoptimaliseerd ademend vermogen.

MADE BETTER

Bescherm je favoriete speeltuinen zonder aan prestaties in te boeten. 45% van de buitenkant van de jas is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De duurzame, PFC-vrije waterafstotende behandeling houdt je droog met respect voor ons milieu.

">

A B O U T

Sammy Carlson, de skiër uit Oregon, drukte zijn stempel op de skiwereld met zijn unieke benadering van het park. Als freestyle-fenomeen won Sammy al vroeg in zijn carrière vijf X Games-medailles en in 2010 landde hij de eerste drievoudige rodeo 1260, wat hem de bewondering van andere atleten en prijzen van onder meer Powder Magazine opleverde. Maar Sammy weet dat zijn weg hem veel verder moet brengen, naar andere toppen. Freeskiën zal een debuut maken op de Olympische Spelen van 2014, maar Sammy is al elders. Zijn ware roeping lag buiten de pistes.

Het is daar, in de bossen en op de steile bergtoppen, dat Sammy zijn erfenis consolideert (natuurlijk nam hij ondertussen nog drie X Games-gouden mee naar huis in de categorie off-piste Real Ski). Sammy, die opgroeide rond Mount Hood, streefde altijd naar innovatie en maakte telkens indruk als hij zijn ski's aantrok. Voor een deel wordt zijn stijl verklaard door zijn liefde voor surfen. Sammy is altijd op zoek naar sensatie terwijl hij strakke lijnen trekt en perfecte bochten maakt, met een vanzelfsprekendheid die duidelijk maakt dat Sammy skiet als geen ander.

Sammy is getalenteerd op de ski's, maar ook voor en achter de camera. Het begon toen hij net 12 jaar oud was. Vandaag, net over de 30, is zijn video-cv goed gevuld. Hij heeft opnames gemaakt met legendarische productieteams als Poor Boyz, prijzen gewonnen voor zijn rollen, speelfilms geregisseerd, waaronder The Sammy C Project met Teton Gravity Research in 2015. Tenslotte maakte hij de complete serie Retrospect, waarin al zijn prestaties te zien zijn. Maar zijn films zijn slechts een van de redenen waarom Sammy Carlson wordt beschouwd als een van de beste skiërs ooit. Zijn bochten zijn krachtig, snel en ongeëvenaard, en zijn stijl is altijd op zijn best, zelfs op het meest technische terrein. Tegenwoordig brengt Sammy zijn winters door in British Columbia, waar hij het uitgestrekte off-piste terrein van West-Canada verkent en seizoen na seizoen de lat hoger legt. Zijn filosofie bij het filmen? “Zoveel mogelijk hoofdshots opstapelen en er ultra dynamische sequenties van maken.” In 2020 bracht Sammy Resilience uit, een diepere kijk op zijn seizoen, zijn ervaring en de weg die zijn skiën tot nu toe heeft afgelegd. In 2021 bracht hij North of Now uit, een verhelderende en adembenemende video over off-piste skiën in British Columbia. North of Now is elf minuten van wat Sammy het beste kan - dus is het werk of spel? Voor Sammy is het meer het laatste, en wel met hetzelfde intense ritme.

SAMMY CARLSON COLLECTION